Creditcards

Creditcards kunnen een effectief financieel instrument zijn voor het opbouwen van een goede kredietgeschiedenis

Door regelmatig te betalen en elke maand uw saldo volledig af te betalen, toont u aan geldschieters dat u een verantwoordelijke lener bent. Echter, als u gewoonlijk te laat of helemaal niet betaalt, kunt u uw kredietscore snel beschadigen. Een creditcard kan dus handig zijn, maar gebruik hem wijs.

Overweeg het gebruik van contant geld:

De cashloze maatschappij waarin we vandaag de dag leven, maakt het makkelijker dan ooit om veel schulden met creditcards te maken. Als u vindt dat uw maandelijkse creditcardbalans elke maand groter wordt, moet u stoppen met het gebruik van uw creditcard totdat u uw persoonlijke schuldsituatie onder controle hebt. Het laatste wat u wilt, is dat u zich maximaal en failliet voelt. Een kredietadviseur kan met u meegaan en helpen een realistisch budget te ontwikkelen, zodat u zoveel mogelijk van uw nettoloon kunt gebruiken voor de terugbetaling van uw creditcard.

Vermijd Contante Voorschotten

Als u denkt dat het dragen van een tegoed op uw creditcard duur is, is dat niets vergeleken met contante voorschotten. Contante voorschotten zijn nog duurder. Daarom: u betaalt rente vanaf de datum waarop u het kasvoorschot heeft genomen tot de datum waarop het bedrag volledig is terugbetaald. Met andere woorden, kasvoorschotten horen niet bij de 21-daagse aflossingsvrije periode van reguliere aankopen. U kunt het beste uw debetkaart bij de hand houden en de kasvoorschotten vermijden.

Controleer uw afschrift:

Een goede gewoonte om te ontwikkelen is om uw creditcardafschrift regelmatig te controleren. Dit helpt niet alleen om uw uitgaven onder controle te houden, maar ook om eventuele fouten op te sporen. Om de reconciliatie van uw betalingen te vergemakkelijken, kunt u overwegen om een kopie van uw maandelijkse bonnen te bewaren om ze te vergelijken met uw eigenlijke afschrift. Als u fouten vindt, zoals dubbele kosten, moet u dit onmiddellijk aan uw uitgevende instelling melden.