Blog

Soorten voedsel koken

Over de hele wereld variëren kookmethoden sterk. Dit wordt beïnvloed door culturele, economische en omgevingsfactoren. Het varieert ook met individuele koks training. De kookmethoden kunnen worden ingedeeld in drie belangrijke typen.

Het eerste type is een natte techniek. Dit omvat stovening en koken. Het tweede type is een droge techniek. Dit omvat Browning en Sautéing top 5 beste foodprocessors. De derde methode is een combinatie van natte en droge technieken.

Natte kooktechnieken zijn onder meer koken, breken en stomen. Het wordt gebruikt om voedingsmiddelen te bereiden die moeten worden verzacht of mals. De maximale temperatuur van dit type koken is 100 C.

Een andere manier om voedsel te bereiden is om ingrediënten te combineren in een gladde pasta. Dit wordt meestal gedaan met gelijke delen van vet en bloem. Vervolgens wordt een plakverdiking toegevoegd. Het mengsel wordt dan gekookt. Dit proces stelt Thiamin en folaat beschikbaar voor absorptie tijdens het kookproces.

Een andere kookmethode is weken. Het gaat om kookmaïs of andere korrels in een oplossing van limwater. Dit kan een nootachtige smaak zijn.

Een andere kookmethode is roosteren. Dit proces omvat het koken van een grote hoeveelheid vlees. Het vlees wordt vervolgens in kleine stukjes gesneden. Deze stukken worden vervolgens geserveerd met groenten. Dit is een tijdintensief proces.

Sommige mensen koken nog steeds voedsel over een open vlam. Dit kan nodig zijn voor voedingsmiddelen die te delicaat zijn voor het koken van de magnetron. Het kan ook smaken en vitamines verpesten.

In de afgelopen jaren is er een verhoogde focus op kookvaardighedeninterventies. Deze zijn gericht op alle leeftijdsgroepen en er is aangetoond dat ze de voedingsresultaten verbeteren. Verschillende studies hebben de gezondheids- en voedingsattitudes van volwassenen vergeleken met verbeterde kookvaardigheden met die van volwassenen met minder kookvaardigheden. Ze hebben ontdekt dat mensen met betere kookvaardigheden een hoger vertrouwen hebben in hun capaciteiten en gezondere voedselkeuzes maken. Ze hebben ook hun afhankelijkheid van gemaksvoedsel verminderd.