PVC vloer kopen

Wat is de grootste reden waarom PVC vloeren tegenwoordig zo populair zijn geworden? Een aantal doodsimpele redenen op een rijtje gezet

PVC- of vinylvloeren hebben de overhand gekregen in woningen, na decennia van gerechtvaardigde populariteit in niet-residentiële ruimtes waar veilige, resistente en gemakkelijk te reinigen materialen nodig zijn, zoals scholen, ziekenhuizen, sportcentra en winkels.

De eigenschappen die het ideale karakter van PVC-vloeren in niet-residentiële gebouwen bevestigen, gelden ook voor woningen. Daarom hebben de fabrikanten, om tegemoet te komen aan de behoeften van het nieuwe marktsegment, een groter aantal collecties gelanceerd, in overeenstemming met de moderne smaak van de consument. We raden je daarom altijd aan om onderzoek te doen naar PVC vloeren op site zoals Vloerenbaas.nl

Er zijn enorm veel verschillnde soorten PVC vloeren aanwezig in het assortiment

De huidige ontwerpen variëren van imitaties van klassieke houtsoorten en keramiek tot heldere vloeren in zure kleuren en ontwerpen die water, graniet, geometrische vormen en verschillende andere vormen simuleren. Dit veilige, resistente materiaal dat gemakkelijk te reinigen is, ziet er perfect uit nadat het is gedweild met water en appelazijn; producten die er niet op mogen worden gebruikt zijn oplosmiddelwas, oplossingen op basis van lijnolie, verglaasde vernis, zwarte zeep, aceton, schuurpoeders en trichloorethyleen.

  1. Vinylvloeren hebben verschillende productassortimenten, waarvan de bekendste latten, vloertegels en rollen zijn. De eerste twee kunnen zelfklevend zijn, wat betekent dat ze kunnen worden bevestigd zonder gebruik te maken van lijm; het belangrijkste voordeel van opgerolde vinylvloeren is de continuïteit, wat helpt om de kamer te verenigen, terwijl het lijkt groter en het krijgen van rond het vervelende probleem van vuil tussen de voegen.
  2. Om de juiste keuze van het assortiment te maken, moet u de functie van de plaats die u wilt vloeren beoordelen: in een grote woonkamer kunnen latten die hout imiteren de ideale optie zijn, terwijl in een badkamer of kinderkamer een rol perfect zou zijn.
  3. Bij de keuze van een pvc-vloer moet u rekening houden met een antislipbehandeling, met akoestische absorptie en met het feit dat de vloer gemakkelijk te installeren is. U moet ook kijken naar de kwaliteit volgens de UPEC-classificatie, een certificatiesysteem dat een combinatie van cijfers en letters (van 0 tot 4) bevat, waarbij hoe hoger de waarde is, hoe groter de weerstand van de vinylvloer.

Gemakkelijk te installeren PVC vloeren, of toch een vinyl variant?

Als u de instructies van de fabrikant volgt en u bekwaam bent in doe-het-zelfwerk, zal de PVC-vloerbedekking voor u gemakkelijk te installeren zijn. De eerste vereiste voor een correcte installatie is dat het oppervlak volledig glad, vlak en zonder onvolkomenheden moet zijn. Daarom is het essentieel dat u de vorige vloerbedekking grondig reinigt; dan moet u de ruimte in vier delen verdelen en de installatie vanuit het midden beginnen, als u met latten of tegels werkt. Als u een rol heeft, moet u deze op de vloer uitrollen, zodat er 5 cm overblijft voor de plint.

  1. Voor alle productassortimenten raden de experts aan om het materiaal en de lijm in de ruimte waar de vloer moet worden gelegd, 24 uur te laten liggen voordat met de werkzaamheden wordt begonnen. Het wordt ook aanbevolen dat de kamer een temperatuur van ongeveer 15ºC heeft tijdens de werkzaamheden.
  2. Vinylvloeren zijn economisch en relatief eenvoudig te installeren en te onderhouden. Bovendien is het extreem duurzaam en meer betaalbaar dan de meeste vloeropties.
  3. Bij het kiezen van uw nieuwe vloeren speelt kleur uiteraard een rol in uw beslissing. Vinylvloeren worden geleverd in een assortiment van kleuren en patronen. Daarnaast is het vaak gemaakt om te lijken op andere soorten vloeren. Praat over het openstellen van uw decoratiemogelijkheden!
  4. Vinyl kan worden geïnstalleerd over keramische tegels, beton, hardhout, of zelfs een niet gedempte vinylvloer. Bovendien staat het bekend om zijn stabiliteit en waterbestendigheid, waardoor het een geweldige keuze is voor vrijwel elke ruimte in een huis.